Për 1 Muaj e Kam Përdorur Xhenxhefilin Çdo Ditë / Ja Çfarë Do Të Ndodh..?!

Xhenxhefili është përbërës i njohur në kuzhinën indiane dhe aziatike, ndërkaq është përdorur qysh nga kohërat e lashta për shkak të vetive të mira që ka.Kjo bimë fantastike jua përmirëson shëndetin e përgjithshëm në mënyra të ndryshme. Është e pasur me shumë minerale dhe vitamina. Madje, xhenxhefili ka një profil mjaft të mirë nutricional, ku 100 gramë xhenxhefil ju furnizojnë me:

* 80 kalori
* 17.8 gramë karbohidrate
* 1.8 gramë proteina
* 0.7 gramë yndyrë
* 2 gramë fibra

* 415 mg kalium
* 43 mg magnez
* 5 mg vitaminë C
* 34 mg fosfor
* 0.2 mg vitaminë B6, etj.

Xhenxhefili ndër tjerash përmban kalcium, zink, riboflavin, etj.Nëse filloni të konsumoni xhenxhefil çdo ditë për 1 muaj, ju do t’i përjetoni efektet e mëpposhttmee shëndetësore:
– Xhenxhefili do t’jua forcojë sistemin e imunitetit, do t’i vvreet bakktereet e dëmmshmee dhe t’i parandalojë pr0bleemet e ndryshme shëndetësore, duke përfshirë griipat dhe inffekksioneet
– Vetitë e veta antiipezmatuuese i lehtësojnë dhimbbjeet e shhkaktuara nga osteeoporozaa

– Konsumimi i rregullt i xhenxhefilit do t’jua ulë nivelet e sheqerit në gj ak, dhe rrjedhimisht i ndihmon personat me tip 2 të diabetit
– Xhenxhefili i zvogëlon edhe nivelet e k0lesterolit dhe i ulë rreeziiqet e sëmunddjeeve të zemrës
– Xhenxhefili është zbuluar se i lehtëson dhimbbjeet e muskujve deri në 25%
– Përbërësit bioaktiivë dhe anntiioksidueesit që gjenden në xhenxhefil e Iuufttojnnë inflammacioniin në trup, e përmirësojnë kujtesën, shëndetin e trurit, e ulin rreezziikun e deemenncës, etj.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *