Ky çaj po kërkohet nga e gjithë bota! Këto janë mrekullite që bën çaji i malit për trupin. Shërues për gjithë këto sëmundje me lejen e Zotit

Ky çaj po kërkohet nga e gjithë bota! Këto janë mrekullite që bën çaji i malit për trupin. Shërues për gjithë këto sëmundje me lejen e Zotit.Caj i kërkuar nga e gjithë bota! Këto janë mrekullite që bën çaji i malit për trupin. Shërues për gjithë këto sëmundje me lejen e Zotit. Çaji shqiptar i malit përftohet nga gjethet e bimës së varietetit Sideritis Raeseri. Ky çaj bimor i maleve të Shqipërisë është konsumuar prej shekujsh falë vlerave të tij shëndetësore.
LEXO ME SHUME:

Edhe pse në vendet e Mesdheut ky çaj akoma bëhet nga bima e njomë, shumica e njerëzve e përdorin në variantin e thatë. Çaji ndihmon me shëndetin e aparatit tretës dhe përmban antioksidantë natyralë. Studiuesit zbuluan se bimët e familjes Sideritis përmbanin substanca të rëndësishme që l uf tonin m ikrob et dhe inflamacionin. Të gjitha këto bimë përmbanin vajra esencialë.LEXO ME SHUME:

Studiuesit zbuluan se pirja e çajit të malit nga bima e Sideritis ulte inflamacionin në sistemin tretës. Kjo ndodh falë pranisë së fenolëve dhe antioksidantëve që gjenden natyralisht në këto bimë. Studiuesit zbuluan gjithashtu se inflamacioni dhe toksiciteti uleshin për një periudhë afatgjatë. Kjo si pasojë e aftësive mbrojtëse të çajit shqiptar të malit.LEXO ME SHUME:

Përgatitja e çajit të malit nga bima e freskët kërkon përdorimin e luleve, kërcenjve dhe gjetheve të plota të të gjithë bimës. Ju mund t’i hidhni ato në ujë të nxehtë dhe të ulni temperaturën, duke mundësuar zierjen e lëngut për 5 deri në 10 minuta.LEXO ME SHUME:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *