Shikoni Se Si Ndikon Hirra Te Mëlçia Dhe Humbja E Kilogramëve Të Tepërta..!

Si ndikon hirra te mëlçia dhe humbja e kilogramëve të tepërta.Hirra duhet të jetë pjesë e menysë së përditshme nëse intenziivisht merreni me sport, tentoni të humbni në peshë, jeni nën sttrees apo vuaanii nga ndonjë sëmunddjee.Nëse në shtëpi bëni djathë, kefir apo kos dhe e hidhni lëngun që mbetet pas kullimit, mos e bëni më atë, sepse hirra është një iilaç i lashtë që e ka rekomanduar vetë Hipokrati. Është menduar se norvegjezet e kanë lëkurën e mrekullueshme falë vetëm kësaj pije.
LEXO ME SHUME:

Për shkak të ngjashmërisë me qumështin e gjirit, mund të përdoret si zëvendësim për qumështin në ushqimin e foshnjave. Hirra në formën origjinale është një lëng që përmban më pak se 1 për qind proteina dhe mbi 93 për qind ujë.Përbërësit e saj kryesorë janë kaliumi, natriumi, magnezi, fosfori, hekuri, zinku, bakri, kobalti, mangani, molibdeni, vitaminat, enzimat e vlefshme dhe amoinoacideet. Njëqind gram hirrë përmban vetëm 26 kalori, për këtë është veçanërisht e përshtatshme për humbje peshe.LEXO ME SHUME:

Hirra është një pastrues i fuqioshëm i mëlçisë, kurse mëlçia e pastër është çelësi për shëndet të mirë. Nëse vuaanii nga ndonjë sëmunddjee e mëlçisë, pini rregullisht hirrë. Përmban betaa-lactoglobuliinë, e cila e furnizon organizmin me amiinoacidee të quajtura BCAA, të cilët ndihmojnë në mënyrë të konsiderueshme te sëmunddjeet e avancuara të mëlçisë.LEXO ME SHUME:

Ekspertët konfirmojnë se paciientët me ceerozë kur plotësimin me BCAA ju ndihmon të jetojnë më gjatë dhe më mirë. Ajo përmban edhe alfaa-lactalbumiin, e cila ka shumë triiptofan amiinoaciid esencial të njohur për rregullimin e gjumit dhe përmirësimin e disponimit.Është e pasur me imunoglobulinë dhe lyzozomee, të cilat forcojnë imunitetin, që është shumë e dobishme te hepatiiti kroniik. Hirra duhet të jetë pjesë e menysë së përditshme nëse intensivisht merreni me sport, tentoni të humbni në peshë, jeni nën stres apo vuaanii nga sëmunddjee të rënda. Është e pasur me elektroliite, hidraton shkëlqyeshëm trupin, jep më shumë energji dhe është shumë më e përshtatshme se sa pijet energjetike.LEXO ME SHUME:

Është lënda e parë kryesore për prodhimin e proteinave, të cilat janë pjesë e pashmangshme e ushqimit të çdo sportisti. Mundëson shërim më të shpejtë dhe rritje të muskujve pas ushtrimeve, ul oreksin dhe nxiitë humbje peshe.Hulumtimet tregojnë se hirra kontribuon për shëndetin e sistemit të qarkullimit të gj akut, sepse ul glukozën në gj ak dhe presiionin e gj akut. Te çrregulliimeet në sistemin e tretjes, përzieni një lugë gjelle hirrë në një gotë me ujë dhe pini para çdo vakti.Përveç shërimit, hirra mund të përdoret edhe për kujdesin e jashtëm të lëkurës dhe flokut, në përgatitjen e produkteve të brumit dhe ‘smoothies’, si dhe në ushqim të kafshëve shtëpiake dhe kafshëve të përkëdhelura.LEXO ME SHUME:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *