Dieta E Thjeshtë dhe shumë e Veçantë: Dobësohuni Duke Ngrënë vetëm Dy Lugë Mjaltë

Dieta e Hibernimit eshte nje plan per humbje te peshes i krijuar nga farmacisti Mike McInnes dhe eksperti i nutricioneve Stuart McInnes.

Përbërësi kryesor i dietës ishte konsumimi i dy lugeve mjalte para gjumit çdo nate. Mjalti mund te merret vetem apo i perzier ne nje pije, si caj i ngrohte. Sipas krijuesve te kesaj diete, mjalti “mbush” melcine dhe realizon leshimin e hormonnevee per djeegiien e yndyres ndersa flini ,por efektiviteti i kesaj diete mbetet akoma te shihet.Sipas nje studimi te gjetur ne 2010 ne “International Journal Molecular Sciences”, “mjalti mund te kete aftesine per te stabilizuar sheqerin ne gj ak. Gjate studimit, miinjvee diabetike ju eshte dhuruar mjalte se bashku me barna kunder diabetit.

Ne fund te studimit, keta miinj kishin nivel me te ulet te sheqerit ne gj ak dhe nivel me te ulet te shtimit te peshes. Kur trupi juaj ka nivel me te ulet te sheqerit te gj akut, ule oreksiin dhe shkakton konsumimin e kalorive me te paketa. Me nje limit te kalorive, trupi juaj do te djeeg yndyre dhe kjo do te shkaktoj uljen e peshes. Rezultatet e nje studimi te bere ne 2001 nga University of Memphis Exercise and Sport Nutrition Laboratory kane treguar se mjalti ka aftesine qe te rrise qendrueshmerine gjate ushtrimeve.

Ciklistet qe konsumojne mjalte para nje ushtrimi 40 minutesh demonnstrojnne me shume shpejtesi dhe fuqi ne krahasim me rastet kur nuk konsumojne mjalte.Mjalti mund te jete zevendesim i mire per shume embelsira te cilat kane nivel te larte te kalorive. Sidoqofte, perdoreni ate me limit. Ne vend se te perdorni sheqer per t`i dhene shije ushqimeve, perdorni mjaltin si zevendesim. Mirepo, perdorni vetem 1/3 e sasise. Per shembull, ne vend se te shtoni 1 luge sheqer, zevendesojei me 1/3 e luges me mjalte. Keni parasysh faktin qe mjalti duhet te perdoret ne sasi te vogel per shkak se nje luge me mjalte permban 66 kalori.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *