Nje vrimë e zezë po vjen drejt planetit tonë, alarmojnë shkencëtarët

Një shpërthim misterioz dhe intensiv i dritës së dukshme që erdhi drejt Tokës erdhi nga një vrimë e zezë që po drejton drejt planetit, kanë thënë astronomët.

Shkencëtarët kanë thënë se është hera e parë që astronomët kanë zbuluar një të tillë duke përdorur dritën e dukshme. Kjo e fundit ishte e mundur vetëm sepse avioni po drejtohet pothuajse drejtpërdrejt nga Toka.


LEXO EDHE

Ja vrasësi i prostatës! Burrat duhet ta lexojnë tani!

“Situata në veri në prag të konfliktit”, Vuçiq paralajmëron për sonte taki…
Kur yjet afrohen shumë pranë një vrime të zezë, ato copëtohen në copa dhe shpërthimi mund të zbulohet në të gjithë universin. Ngjarja njihet si një ngjarje e ndërprerjes së baticës, ose TDE, dhe në rreth 1 për qind të rasteve ata dërgojnë plazmë dhe rrezatim nga secila anë e vrimës së zezë.

Si pjesë e përpjekjes për t’i kuptuar më mirë ato, shkencëtarët vëzhgojnë qiellin për shenja të ngjarjeve me shpresën se ata mund të kthejnë teleskopët e avancuar drejt tyre kur ato të ndodhin. Në shkurt, kjo ndodhi: astronomët panë një shpërthim intrigues të dritës së dukshme që i shtyu shkencëtarët të kthenin disa nga teleskopët më të avancuar në botë drejt burimit të saj.

Drita dukej se lëshonte më shumë dritë se 1000 trilion diell dhe doli nga një pjesë e qiellit ku nuk ishte vërejtur më parë një dritë e tillë. Kjo nxiti entuziazëm te shkencëtarët që po shikonin.

Tani shkencëtarët besojnë se ai del nga një prej atyre TDE-ve me avion, i quajtur AT 2022cmc. Avioni ndoshta u formua kur një vrimë e zezë papritmas filloi të hante një yll aty pranë, duke lëshuar energji nëpër univers – dhe drejt nesh.

Ata zbuluan se ajo vinte nga shumë larg, dhe më larg se çdo ngjarje tjetër e ngjashme. Drita që kishte arritur në Tokë filloi udhëtimin e saj nëpër hapësirë ​​kur universi ishte rreth një e treta e moshës që është tani.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *