Mund ta Harroni Ujin E Ngrohtë Me Limon E Mjaltë Çdo Mëngjes, Kjo Është Pija Me Vetiitë Më Kuruesee Që Duhet Të Konsumoni

Shafran i Indisë është ndoshta një nga erëzat më të dobishme, e kësisoj uji me shafran Indie është një nga pijet më mediicinalee që mund të konsumoni

Shafran i Indisë vjen nga rrënja e bimës kurkuma dhe përdoret gjerësisht në kuzhiinën oriientalee. Por erëza aromatike që është e njohur edhe për vetiitë e saj të forta antii-inflammatoree dhe antiioksiiduesee, përdoret dhe për problemee të ndryshme shëndetësore.Sekreti i vetive shëruese të shafranit qëndron në përbërësin e tij kryesor – kurkumin, që bën mrekulli në trup!Për ta përgatitur, thjesht shtoni pak shafran Indie në ujë të ngrohtë dhe trazojeenii mirë. Erëza do të bjerë në fund, kështu që përziejeni shpesh ndërsa e pini për të përfituar maksimalisht.Pirja e ujit me shafran Indie çdo mëngjes do t’ju ofrojë këto tetë përfitime të mahnitshme shëndetësore:
1. Lehtëson artritin


Një studim i botuar në Oncogene Journal zbuloi që shafrani i Indisë është më efektiv sesa iilaçeet e zakonshme antii-inflammatoree, përfshirë aspiirinën, iibuprofeen, naproxeen, etj të cilat shpesh përdoren për trajtoni ënjtjen dhe dhimbbjeen në artiikulacioneet e trupit për shkak të artriitit.
2. Përmirëson tretjen

Shafran i Indisë mund të përdoret për të trajtuar e një sërë probleemesh të aparatit tretëse, përfshirë inflammacioniin e traktiit, reduktimin e gazrave dhe fryrjen e barkut.
3. Mbron mëlçinë – Studime të shumta kliniikee kanë dalë në përfundimin se shafran i Indisë mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit të mëlçisë duke rritur aftësinë e tij ç’helmueese. Gjithashtu është provuar se ndihmon në uljen e dëmtiimiit nga radiikaleet e lira, duke mbrojtur qeliizaat dhe indeet.
4. Shëndeti mendor

Studiuesit kanë zbuluar se kurkuma luan një rol kyç në përmirësimin e sëmunddjees së Parkiinsoniit, sëmunddjees së Alzheiimeriit dhe madje edhe dëmtiimevee nga godiitjeet në tru. Karakteristikat e tij antiioksidueese dhe antii-inflammatoree mund të funksionojnë në promovimin e shëndetit të trurit, uljen e streesiit oksiidues dhe vdekkjees së qeliizavee para kohe.
5. Alkalizon trupin dhe ul rreeziikun e kannceeriit

Shafran i Indisë është shumë alkaliinee, kështu që vjen me jo pak efekte pozitive në trup. Një mjedis alkaliik besohet të jetë i papërshtatshëm për zhvillimin e kannceriit, pasi qeliizaat e kannceriit lulëzojnë më së miri në një mjedis aciid.
6. Ndihmon në shëndetin kardiiovaskuular – Kurkuma ka treguar se pastron arteeriiet nga pllakëzat e yndyrës dhe parandalon mpiiksjeen e gj akut. Efektet antiioksidueese besohet se ndihmojnë në paraandalimin e komplikimeve diabetike kaardiiovaskularee, së bashku me ariitmitë atriiale.

7. Parandalon diabetin e tipit 2
Hulumtimet kanë treguar se shafrani i Indisë mund të jetë alternativa ideale e barnave për trajtimin dhe ndoshta edhe parandalimin e diabetit tip 2. Studimet kanë zbuluar se kurkumina është e aftë të zvogëlojë efektet e sëmuunddjees, të tilla si sheqeri në gj ak i ngritur dhe reziistencaa ndaj innsuliinës.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *