Ushqimi Më I Shëndetshëm I Shekullit,Lëngu Që Zgjat Jetën – Ja Cila Është Ajo..?!

Lëngu Që Zgjat Jetën, Ushqimi Më I Shëndetshëm I Shekullit – Ja Cila Është Ajo..?!

Lëngu Që Zgjat Jetën, Ushqimi Më I Shëndetshëm I Shekullit – Ja Cila Është Ajo..?!
Keni dëgjuar për kefirin? Bëhet fjalë për një produkt unik bulmeti, një nga më të pasurit me probiotikë në të gjithë planetin.
Tani, ai njihet si një nga ushqimet më të shëndetshme të shekullit të 21 dhe në Shqipëri gjendet në supermarketee.
Ai është shumë i pasur me probiotikë dhe përbërës aktivë të mirë për stomakun.
Ai përmban 30 lloje të bakktereeve të mira që ndihmojnë kunndër tumoorevee, bakktereeve, qeliizavee kanncerogjeene e të tjerë.


Çfarë është kefiri?

Kefiri është qumësht i fermentuar që ngjan dhe shijon njësoj si kosi.
Sipas të dhënavee fermentimi arrihet duke kombinuar qumështin me kokrrizat e kefirit dhe duke i mbajtur në frigorifer për mbi 24 orë.
Kefiri bëhet me lloje të ndryshme qumështi dhe ka nevojë për kokrriza të gatshme që mund të blihen në supermarkeet apo dyqanet me produkte bio.
Këto kokrriza (prej fare bulmeti dhe bakktereesh të mira) janë organiizmaa të gjalla me profil unik.

Ato janë një masë xhelaatoniize e butë e përbërë nga proteina liipidee, poiisakariide e të tjerë dhe shërbejnë si farë për zënien e kefirit.
Këto kokrriza që formojnë një lëmsh të bardhë ose të verdhë mund të përdoren një jetë të tërë përsa kohë ruhen në kavanozë qelqi të mbuluar me qumësht.

Llojet e kefirit
Kefirin mund ta gjeni në lloje të ndryshme dhe kombinohet me mjaltë, arra, barishte, perime, fruta apo çokollatë.

Llojet kryesore të kefirit janë: ai i thjeshti me qumësht, kefiri me ujë, kefiri me ujë are kokosi, ose kefiri me lëng frutash.
Këto lëngje shtohen gjatë procesit të fermentimit.
Si konsumohet kefiri
Shija e tij është e athëtt dhe ia kalon kosit.
Ajo përshkruhet si një kryqëzim mes qumështit dhe kosit. Megjithatë, shija mund të ndryshohet në varësi të kohës së fermentimit.
Kosi hahet me lugë, ndërsa kefiri pihet.
Vlerat shëndetësore të kefirit

Vlerat e kefirit janë të pafundme, dhe për rrjedhojë mjekë të ndryshëm e kanë renditur kefirin në listën e produkteve më të mira të bulmetit bashkë me kosin.

Probiotikët
Sipas të dhënave ky lëng është shumë i pasur me probiotikë dhe i dobishëm për stomakun.
Ky produkt në të vërtetë ka më shumë probiotikë se kosi.
Probiotikët janë bakkteere të mira që e mbajnë stomakun të shëndetshëm.
Bakktereet e mira nuk duhen nënvlerësuar sepse 75% e sistemit imunitar të njeriut e ka pikëniisjeen tek sistemi tretës.

Burim kalçiumi
Kefiri përmban shumë kalçium dhe vitamin K2, dy përbërës të rendësishëm për eshtrat që parandalojnë rreeziikun e faktuuravee me 81 përqind.
Ndjeshmëria ndaj laktozës
Kefiri përmirëson tretjen dhe pakëson ndjeshmërinë ndaj laktozës dhe probleemet me tretjen e saj.
Ky përmirësim është më i fortë në rastin e kefirit se se tek kosi.
Sëmunddjeet neervoore
Kefiri rekomandohet të përdoret kundër sëmunddjeeve neervore, skleerozës dhe pagjumësisë.

Aneemiia
Mjekët rekomandojnë konsumimin e një litri kefir në ditë kundër aneemiisë.
Bronkiti
Sëmunddjee si bronikit, azmma, apo probleemet me zorrën e trashë kërkojnë trajtim me gjysëm litri kefir në ditë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *