Ky shtet merr këtë vendim të ri për të parandaluar koronavirusin

Koronavirusi ka prekur të gjitha vendet e Evropës.

Austria do të marrë masa të reja për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

Autoritetet në Austri thonë se ata do të kryejnë testime të rastësishme të koronavirusit për të marrë një ide më të mirë të përhapjes së saj në vend, raporton CNN, transmeton lajmi.

artikulli vazhdon më poshtë

Deri më tani, janë testuar vetëm ata që janë seriozisht të sëmurë me simptoma. Por qeveria ka vendosur të ndryshojë qasjen e saj.

“Me anë të provave përfaqësuese të mostrave të rastit, qeveria dëshiron të sigurojë një përmbledhje më të mirë të infeksionit të të gjithë popullatës. Për këtë qëllim, duhen bërë 2,000 teste”, tha ministria federale austriake për çështje sociale, shëndetësi, kujdes dhe mbrojtje të konsumatorit në një deklaratë për CNN.

Deklarata shtoi: “Për më tepër, testet e përqëndrimit janë bërë dhe po kryhen në grupe specifike, siç janë personeli mjekësor, infermierët ose punonjësit e supermarketeve. Këto janë teste PCR dhe mostrat janë zgjedhur për të qenë përfaqësuese”.

artikulli vazhdon më poshtë

Aktualisht, numri i rasteve të konfirmuara në Austri është 11.1171. Numri i të vdekurve është 158.

Shperndaje

Artikuj të ngjajshëm...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *